Hybride en Elektrische voertuigen

 

Wist u dat u ook voor een hybride of elektrische auto terecht kunt bij Bosch Car Service S. de Weerd? Wij hebben specialisten in huis die hier speciaal voor opgeleid zijn.

 

 

Het onderhoud van een elektrische voertuig is vele malen makkelijker dan een reguliere auto. Hybride voertuigen hebben nog een aantal componenten van een reguliere auto en heeft daarom iets meer onderhoud nodig dan een volledig elektrische auto.

 

 

Een elektrisch auto heeft veel minder onderdelen die vervangen dienen te worden dan een normale auto. Zo bestaan de componenten van een elektrische auto uit een motor, omvormer en een lader. Omdat er minder vervangen hoeft te worden dan bij een reguliere auto, kunnen de kosten voor het onderhoud lager uitvallen. Dit ligt echter wel aan het merk auto.

 

 

Remmen

De remmen van een elektrische auto hebben minder onderhoud nodig dan bij een reguliere auto. Dit komt omdat de remmen op regeneratieve energie werken.

 

 

Vloeistoffen

Een elektrische auto heeft minder vloeistoffen nodig dan een reguliere auto. Zo hoeven alleen de volgende vloeistoffen vervangen te worden: koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwisservloeistof.

 

 

Accu

Een accu van een elektrische auto gaat in de loop van de tijd minder presteren en daarom kan het goed zijn om de accu regelmatig te laten controleren.

 

 

Natuurlijk dien je bij een elektrische auto nog steeds de banden en de ruitenwissers te verwisselen voor goede grip en goed zicht.

 

 

Heeft u een hybride of e-voertuig maak dan een afspraak voor uw onderhoud bij Bosch Car Service S. de Weerd.