Bandenwissel

Twee keer per jaar staat de bandenwissel weer op het programma voor vele bestuurders. Wie het hele jaar veilig wilt blijven rijden maakt gebruik van zomer- en winterbanden. Bij Bosch Car Service S. de Weerd kunt u terecht voor uw bandenwissel. Wees op tijd zodat u altijd veilig blijft rijden! Weet u niet wanneer u de banden moet wisselen of wat de reden is waarom de banden gewisseld dienen te worden, dat zullen wij hieronder uitleggen.

 

Wat is het verschil tussen zomer- en winterbanden?

Door de wisseling van de seizoenen en de temperaturen verandert ook de remweg en de wegligging. Zomer- en winterbanden hebben allebei een ander soort rubber en ander profiel. Zo hebben winterbanden veel meer grip bij koude weersomstandigheden en sneeuw. Bij warme temperaturen hebben juist zomerbanden meer grip op de weg.

 

Komen de temperaturen onder de 7 graden dan is het verstandig om de winterbanden te gebruiken en boven de 7 graden de zomerbanden.

 

Wat zijn de voordelen van een zomerband?

De zomerbanden hebben een harder rubber dan de winterbanden, waardoor deze bij temperaturen boven de 7 graden een kortere remweg hebben (ook bij regen). De wegligging is beter en de grip van de banden.

 

Wat zijn de voordelen van een winterband?

Het rubber van de winterbanden is iets flexibeler dan de zomerbanden zodat deze meer mee kunnen bewegen met de weg. Zo wordt de remweg aanzienlijk korter bij een natwegdek en sneeuw. Een auto met winterbanden staat  4 meter eerder stil bij een natwegdek en bij sneeuw zelfs 28 meter eerder.

 

Wist u trouwens dat in veel landen het verplicht is om winterbanden te gebruiken? Klik hier voor alle informatie over de landen waar dit verplicht is.

 

Maak direct een online afspraak!

 

 

 

Bron1

Bron2