APK

Dankzij de APK-keuring is het een stuk veiliger geworden op de Europese wegen. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schone en veilige auto’s op, ook als ze iets ouder zijn. Bosch Car Service S. de Weerd heeft zijn eigen APK-keurmeesters in dienst. Die ziet er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen.

 

Zelden afkeuringen, vaak gratis

De APK-keuring bestaat in Nederland sinds 1985. De keuring is zo’n succes omdat 71% van alle keuringen in combinatie met een onderhoudsbeurt worden uitgevoerd. Eventuele gebreken worden daardoor meteen hersteld, waardoor er relatief weinig auto’s worden afgekeurd. Bovendien vindt de keuring dan vaak gratis plaats.

 

Wanneer heeft uw auto APK nodig?

Er zijn verschillende regels wanneer uw auto een APK beurt nodig heeft. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen benzine en diesel, maar ook de datum van de eerste toelating (wanneer de auto op kenteken is gezet) heeft invloed op de keuringsinterval. In onderstaand overzicht van het RDW wordt precies weergeven wanneer uw auto een APK beurt nodig heeft.